Offert Altan & Terrass

Vi jobbar över hela Sverige

Altan & Terrass.

Altan & terrass, veranda eller trädäck. Vilket man än har är det alltid trevligt att bruka dem när solen tittar fram. Så vad är då skillnaden? Altan är utbyggd från huskroppen vid entréplan oberoende var på fastigheten. Det kan finnas både med eller utan räcke men alltid utan tak. För att bygga en altan krävs vanligen inte bygglov men det kan kommunen informera om. En terrass ligger ovanpå en del av huset eller på en fastighets tak. Här finns alltid ett skyddsräcke men tak förekommer sällan på en terrass. Vill du ha tillfälligt skydd kan du installera en markis. Veranda är oftast en mindre utbyggnad från ett hus med antingen tak och fönsterförsedda väggar eller enbart tak och öppna sidor. Att bygga en veranda kräver bygglov. 
Trädäck är precis vad det låter som: en avgränsad yta i trä. En altan kallas ofta för trädäck.

Anlita en firma.

Det är vanligt att ge sig på altanbygget på egen hand men med vår långa erfarenhet av att bygga altan, terrass, veranda eller trädäck rekommenderar vi alltid att man vänder sig till en kunnig firma för området så att altanen blir rätt från början. För oss är ingen altan, terrass, veranda eller trädäck varken för litet eller för stort att bygga och vi börjar alltid med en kostnadsfri. Genom Trädgårdsproffsen får ni träffa en firma som kan ge er fina idéer inför byggandet av exempelvis en altan / trädäck och även ge er bra tips för att över tid kunna underhålla den på rätt sätt. Att olja altanen åtminstone en gång om året och även tvätta några gånger med tralltvätt är att rekommendera för att altanen ska hålla sig fin i många år framöver.

Den största anledningen till att vi vill rekommendera ett proffs är faktiskt för att det viktigaste av allt är altanens grund. En stabil grund är avgörande för att altanen inte ska ge vika på grund av tung vikt eller hårt väder. Likaså gäller terrasser och veranda. En stor utmaning är ofta att få altanen att se ut som en naturlig del av huset. Terrass, altan eller trädäck kan lätt bli oproportionerligt och även förminska intrycket av huset. Ett enkelt knep är att bygga altanen i samma nivå som husets innergolv men vill man ha väldigt stora altanytor ska man försöka hålla höjden på altanen så låg som möjligt beroende på vilken grund man självklart lägger. Beroende på var din fastighet ligger kan det vara krav på bygglov för altan eller exempelvis inglasade uterum (veranda). Det kan alltid vara bra att få bekräftat hur det ligger till i just din kommun hos byggnadsnämnden. Använd ROT-avdraget för att bygga din altan! Att göra altanen genom oss ger dig 30% skattereduktion på arbetskostnaden. Du kan använda upp till 50 000 kr totalt per år för tjänster som berättigar ROT-avdrag och där ingår bland annat altan.

Absolut, det är inga problem alls.

Det är väldigt svårt att uppskatta ett ungefärligt pris då alla situationer är olika.

100% gratis. Du kommer få förslag från flera olika företag, du väljer sedan det företaget du tycker känns bäst.