Offert Avancerad Trädfällning

Vi jobbar över hela Sverige

Få hjälp med avancerad trädfällning.

Trädgårdsproffsen är ledande inom att hjälpa till med trädfällning för fastigheter runt om i Sverige. Vi har mångårig erfarenhet av trädfällning och är en av de mest kunniga aktörerna i branschen. Inget är för litet eller för stort för oss och vi tar emot markfällningar, sektionsfällningar, riskfällningar och försäkringsärenden. Vi gör all form av avancerad trädfällning och och trädvård.

Du har säkert funderat över vem man ska kontakta och vad det kostar. Det löser vi åt dig då vi vet vad som krävs och kan ge dig en kostnadsfri offert inom 48 timmar. Att fälla ett träd behöver inte alls vara så problematiskt som man kan tro. Genom oss på Trädgårdsproffsen får du den hjälp du behöver. Ibland vill man fälla träd av estetiska skäl och ibland för att det finns risk för att trädet ska förstöra fastigheter eller övrig egendom.

Då man aldrig vet vad ett sjukt eller dött träd kan åsamka för oberäknelig skada bör en kvalificerad trädfällare komma ut och se över vilken typ av hjälp ni behöver. Privatpersoner ska aldrig ta ner eller fälla ett träd på egen hand. Riskerna är för stora och försäkringarna gäller inte alltid om något skulle gå fel. Därför ska man alltid anlita en försäkrad, utbildad och certifierad trädfällare.

Kan jag göra det själv?

Avancerad och traditionell trädfällning.

Många har uppfattningen om att trädfällning är ett relativt enkelt arbete som de flesta kan göra. Så är dock inte fallet och arbetet kring just avancerad trädfällning innebär mycket av den trädfällare eller arborist som utför uppgiften. Avancerad trädfällning kräver en gedigen utbildning och att man som trädfällare eller arborist även håller sig kontinuerligt uppdaterad och i ajour för att arbeta säkert både för träden, människor och omgivningen.

Inom traditionell trädfällning används ofta skylift. Det är en lift som används flitigt vid trädfällning för att kunna komma in vid trädet och fälla på ett smidigt sätt så länge där är öppet utrymme.

Liftens stora hjul och tunga vikt kan dock skada marken och trädgården vilket gör att avancerad trädfällning är ett otroligt bra alternativ istället. Detta ger möjligheten att komma till vid svåra och trånga utrymmen utan att förstöra miljön runt omkring och samtidigt kunna fälla trädet på ett säkert och smidigare sätt.

Trädfällare och arborister som arbetar med riktlinjer för så kallad avancerad trädfällning ger dig som kund en stor trygghet i att arbetet blir väl utfört. Det är också en säkerhet i att arboristen eller trädfällaren har kunskap inom den klättring som krävs och har även arbetsrutiner som skonar miljön och din trädgård. Det ger inte heller dig som kund en dyr räkning för en skylift som ska hyras in.

Markfällning

Att plocka ner trädet bit för bit .

Trädfällaren klättrar upp i trädet och kapar trädet, bit för bit, uppifrån och ned. En så kallad sektionsfällning. Detta ger en helt annan kontroll över trädfällningen och god kontroll över var den avsågade stammen hamnar. Det går även att undvika att trädet faller ner och skadar din gräsmatta. Avancerad trädfällning innebär också att vi kommer in på snäva och trånga områden där det ofta är svårtillgängligt eller till och med omöjligt med skylift.

Att vända dig med din trädfällning till oss på Trädgårdsproffsen garanterar dig en kunnig, utbildad och fullt försäkrad trädfällare som tar ansvar för arbetet och din trädgård under hela processen. En kunnig och utbildad trädfällare innebär även att arbetet sker effektivt och därav också håller nere på kostnaderna.

Att välja en kvalificerad trädfällare.

Trädgårdsproffsen är medlemmar i ISA och Svenska trädföreningen och vi har Sveriges största nätverk av kvalificerade trädfällare. Våra meriter talar för sig själva och vårt arbete görs utifrån mångårig erfarenhet och expertis inom trädfällning. Genom att välja avancerad trädfällning får du som kund ut mer för pengarna och du kan vara säker på att vi gör ett bra jobb, hur stort eller litet arbetet är. Så är det när man kan trädfällning på riktigt och arbetar med de bästa i branschen.

Absolut, det är inga problem alls.

Det är väldigt svårt att uppskatta ett ungefärligt pris då alla situationer är olika.

100% gratis. Du kommer få förslag från flera olika företag, du väljer sedan det företaget du tycker känns bäst.