Offert bortforsling

Vi jobbar över hela Sverige

Bortforsling.

Efter det att en trädgårdsmästare eller trädfällare utfört sitt jobb brukar det bli grenar, ris, stockar, stammar, löv och annat kvar som man vill forsla bort. Marken mår såklart som bäst när den är fri från detta för att den inte ska bli förstörd och därför är det viktigt att så snabbt som möjligt bortforsla detta. Ligger avfallet på marken för länge kan gräset ta skada, börja ruttna och marken löper risk att bli sumpig och förstörd.

När du har höststädat trädgården eller fällt träd och överblivet spill och trädavfall finns på din tomt så erbjuder vi bortforsling. Våra samarbetspartners är vana vid att hjälpa sina kunder med detta. Därför kan de och vi också ombesörja bortforsling av brädor, plankor, grus, jord och annat bråte som kan bli efter exempelvis ett altanbygge eller plattsättning i trädgården.

Lastbil kan bortforsla större mängder

Bortforsling av mindre mängder sker vanligtvis med släp. Vid större mängder kommer en lastbil med kran men det är för den sakens skull inte särskilt kostsamt. Det smidiga med kranbil är att de förutom är kraftfulla och kan ta stora lass, vilket är tidseffektivt, kan med sin kran sträcka sig väldigt långt och kommer åt enkelt.

När det är mycket avfall med stammar, tunga och grova grenar och stora stubbar är lastbil med kran att föredra. Lastbilen har en container på flaket dit allt lastas och förvaras under transporten. Det finns olika containerstorlekar men de flesta företag använder sig av 30 kubiks containrar som rymmer väldigt mycket bråte och avfall. Med en stor container minskar man antalet körvändor och priset blir därför lägre.

Mindre bortforsling med släp

När mängden avfall är mindre som ska bortforslas är det ofta lättare att forsla bort det med släp istället för med lastbil. Du kan alltid hyra ett släp själv men trädgårdsmästaren eller trädfällaren kommer sannolikt erbjuda sig i offerten att ombesörja det. Bortforsling med släp används oftast när grenar, ris, löv, mindre stenar, grus, behöver transporteras bort.

Att tänka på vid bortforsling

För att det ska bli smidigt vid en bortforsling bör man tänka på följande saker nedan. Detta är för att det inte ska uppstå komplikationer eller tillkomma kostnader för extra arbete.

  • Grenar och ris ska ligga i samma riktning och i högar för att det är enklare att handha. Ligger allting utspritt och i oordning är det svårt för kranen att greppa trädavfallet och containern blir inte fylld på rätt sätt.
  • Att blanda olika typer av avfall är inte att rekommendera då det skall sorteras vid avlämning. Då kommer extra kostnader att tillkomma för dig som kund. Allting ska vara var för sig. Det går nämligen inte att tippa allt på samma avdelning utan det måste uppdelas pga olika tippavgifter. Det kan alltså göra skillnad i priset för dig som kund om sorteringen inte är noggrann.
  • Något som man lätt glömmer är framkomligheten till avfallet. Tänk därför på att du ser till så att det inte står något fordon i vägen där lastbilen eller släpet skall komma fram. En lastbil med kran tar såklart mycket plats så flytta därför fordon som kan stå i vägen för lastbilen så att det finns utrymme och svängrum för lastbil och kran.

Trädgårdsproffsen bortforslar allt

Självklart kan vi på Trädgårdsproffsen hjälpa dig med allt gällande bortforsling. Det spelar ingen roll om det är stora lass som kräver lastbil, eller mindre lass där det räcker med släp; vi finns här för att hjälpa dig! I vårt nätverk har vi flera kompetenta och erfarna lastbilschaufförer som kan hjälpa dig med bortforsling oavsett vart du bor. Du kan alltid ringa, maila eller fylla i vårt formulär så hjälper vi dig direkt.

bortforsling

Absolut, det är inga problem alls.

Det är väldigt svårt att uppskatta ett ungefärligt pris då alla situationer är olika.

100% gratis. Du kommer få förslag från flera olika företag, du väljer sedan det företaget du tycker känns bäst.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
1Beskrivning
2Län
3Kommun
4Tjänster
5Uppgifter