Offert Gräsklippning

Vi jobbar över hela Sverige

Gräsklippning.

Att ha en fin, välskött och trevlig trädgård är det många som prioriterar högt men arbetet för att få trädgården att se ut som man vill är inte det de flesta helst gör när man har en ledig stund över. Däremot är det viktigt att trädgården sköts om och att man vårdar allt på tomten för att inte träd, buskar och övriga fina växter ska ta skada och dö och där hör gräsklippning till en väldigt viktig del.

Gräsklippning ska faktiskt inte göras hur som helst utan när det väl görs är det lika bra att göra gräsklippningen i trädgården rätt från början. Vi på Trädgårdsproffsen rekommenderar att man låter en kunnig person ta hand om gräsmattan då det faktiskt fin en det riktlinjer kring hur gräsklippningen ska utföras. Det är till exempel hur kort man ska klippa gräset men även under vilken tidpunkt för att få bästa resultat på gräset.

Att dessa bitar sköts när gräsklippningen ändå sker ger dig garanterat den fina trädgård och gräsmatta som du helst vill ha. Oavsett om det är en enstaka gräsklippning eller återkommande skötsel av gräsmatta och trädgård så kan vi på Trädgårdsproffsen hjälpa dig. Vi arbetar både med villaträdgård, kommunområden, företagsuppdrag, större gräsmattor på skolor och anläggningar. Fyll i formuläret så lämnar vi gärna en offert både för enstaka och återkommande trädgårdsarbeten och gräsklippning.

Våra gräsklippningstips

Vi på Trädgårdsproffsen ser allt för ofta att man klipper gräset så kort det bara går just för att inte behöva gå med gräsklipparen allt för ofta. För kort gräs är dock i riskzonen för att får sjukdomar och drabbas av uttorkning. Beroende på grässort så innebär ett allt för kortklippt gräs att det blir svagare vilket i slutändan gör att du får lägga både mer tid och kostnader på det.

En enkel riktlinje Trädgårdsproffsen gärna delar med sig av är att inte klippa mer än en tredjedel av grässtråets totala längd. För att få optimal effekt och en riktigt snygg gräsmatta ska man klippa gräset regelbundet eftersom gräsklippning i alldeles för högt gräs är påfrestande för gräset och kan i värsta fall leda till att gräset tar onödig skada. Vissa gräsmattor mår som bäst av att klippas ca 2 gånger i veckan för att bli så tät och frodig som möjligt. Man kan klippa gräset när som helst men vi på Trädgårdsproffsen rekommenderar att gräsklippning görs när gräset är torrt för bästa resultat.

Olika gräsklippare

När man klipper gräset gäller det att ha en gräsklippare som är rätt för både ditt gräs och dig som fastighetsägare. När det kommer till gräsklippare finns det en mängd olika både till utseende, utfört arbete och självklart pris. Trädgårdsproffsen kategoriserar gräsklipparna på följande vis: Robotgräsklippare Genom en kabel som enkelt läggs ut avgränsar du vart robotgräsklipparen ska utföra arbetet.

De drivs av batteri, laddas i en laddningsstation dit den själv går när det är dags att vila, och klipper gräsmattan med väldigt bra resultat i det område du avgränsat med kabeln. Gågräsklippare kan vara både hand- eller motordrivna. Passar bra till en mindre gräsmatta. Åkgräsklippare passar bra för gräsmattor som är stora och breder sig ofta över den största ytan av alla gräsklippare. Det finns trädgårdstraktorer och så kallade frontriders och beroende på storleken av gräsmattan gör man enkelt en bedömning av vad som krävs. Många frontriders finns att köpa till bra priser och ger oftast ett väldigt fint resultat.

6 tips för en bra gräsklippning

  • Klippt gräs ska gå till komposten för att inte ligga kvar och samla vatten vid regn. Att det blir lite kvar gör ingen skada.
  • Generellt behöver trädgården vårdas med gräsklippning oftare under våren och försommaren.
  • Glöm dock inte att sköta det kontinuerligt under resten av sommaren och hösten.
  • Klipp inte gräset för kort inför vintern. En tredjedel av gräset är en bra riktlinje.
  • Varierad riktning när du klipper gräset ger ett jämnare resultat.
  • Allt för stora samlingar och högar av löv ska tas bort kontinuerligt. Till vintern kan det dock vara bra för gräsmattan att lämna kvar lite.

Absolut, det är inga problem alls.

Det är väldigt svårt att uppskatta ett ungefärligt pris då alla situationer är olika.

100% gratis. Du kommer få förslag från flera olika företag, du väljer sedan det företaget du tycker känns bäst.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
1Beskrivning
2Län
3Kommun
4Tjänster
5Uppgifter