Offert Häckklippning

Vi jobbar över hela Sverige

Häckklippning.

Att klippa en häck kan man göra på många olika sätt. Det kan verka som en enkel uppgift, men i många fall är det knepigare än vad det ser ut. Det gäller att utföra en ordentlig häckklippning så att häcken överlever behandlingen. Det krävs inga jättestora kunskaper även om Trädgårdsproffsen alltid rekommenderar att man anlitar en professionell trädgårdsmästare för att utföra häckklippningen.

Se till att klippa din häck ett par gånger per år. Vi på Trädgårdsproffsen rekommenderar att klippa den en gång före midsommarafton och sen en gång till under sensommaren, augusti eller september. Om du ser till att hålla dig till cirka två trimningar per år så hinner dina grenar inte bli tillräckligt kraftig och robusta och på så sätt får du mindre jobb med häcken framöver. Man kan även försöka ansa lite smått under sommaren, hösten och våren. Små enkla tips för att hålla sin häck i trim.

Det är viktigt att hålla sin trädgård i trim. En välskött trädgård ger din bostad ett lyft och kan även öka värdet på din bostad vid framtida försäljning. Det första besökaren ser när man kommer till din bostad är trädgården och för många är första intrycket viktigt, speciellt vid en bostadsförsäljning.

Trädgårdsproffsen rekommenderar därför att ständigt utföra häckklippningar och hålla trädgården fräsch och i trim.

Så här går en häckklippning till:

 • Man börjar med att planera sin häckklippning och ser över befintligt skick
 • Klipp häcken uppifrån och ner mot stammen
 • Se till att arbeta följsamt med häcken för att få den struktur och form du önskar
 • I slutet så kan man finslipa med enklare finklippning

Ifall du följer dessa steg så får du möjlighet att reglera storlek och form på din häck. En klippt häck blir framförallt tätare än de friväxande häckarna. Om du ser till att vara noggrann så får du givetvis ett bättre resultat.

Här kommer ett urval på några häckar som är vanliga att utföra häckklippning på i de svenska trädgårdarna.

 • Ligusterhäck
 • Avenbokshäck
 • Bokhäck
 • Granhäck
 • Thujahäck
 • Oxbärshäck
 • Hagtornshäck
 • Idegranshäck
 • Måbärshäck
 • Berberishäck

Det finns garanterat flera typer av häckar som behöver en häckklippning, detta var enbart ett gäng exempel på vanliga häckar som vi utför arbete på.

Varför ska man ta hjälp av Trädgårdsproffsen med sin häckklippning?

Fördelen att ta hjälp av Trädgårdsproffsen med din häckklippning är att du har möjlighet att jämföra priser från tre olika trädgårdsmästare. En chans för dig att få en prisuppfattning och se vad häckklippningen faktiskt kostar dig. Samtliga trädgårdsmästare hos Trädgårdsproffsen är professionella och certifierade för att utföra trädgårdsarbete hemma hos dig. Du kan känna dig trygg med att anlita ett företag via oss.
När du anlitar ett proffs via Trädgårdsproffsen så ser man alltid till att forsla bort eventuellt avfall från häckklippningen. Allt arbete sköts och du slipper tänka på något. Du behöver enbart välja vilket trädgårdsföretag som du vill anlita för din häckklippning sen löser dom resten.

Din trädgård är viktig och dina önskemål är vår prioritering

Kanske önskar du en strikt kant på din häck? Eller önskar du en rundare form? Trädgårdsproffsen lyssnar till vad du behöver och vi ser till att våra trädgårdsmästare klipper dina häckar och buskar i det utförande som passar dig och din konstnärliga blick. Du kan givetvis låta våra trädgårdsmästare utföra och avgöra formen för din häck, ifall det känns tryggare. Ibland kan man ha svårt att veta exakt hur häcken skall se ut, då hjälper vi dig med det.

Hur anmäler jag min häckklippning hos Trädgårdsproffsen?

Det är väldigt enkelt. Du fyller i vårt formulär här.
Beskriv vad för typ av häckklippning som skall utföras och vad du önskar att uppnå med häckklippningen. Fyll sedan i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig ifall vi behöver mer information för att kunna lämna vidare din häckklippning till våra trädgårdsmästare. Kom ihåg att fylla i när och vilket specifikt datum du önskar hjälp.

I nästa steg så kontaktar trädgårdsmästarna dig och lämnar konkreta prisförslag som du får ta ställning till. Du väljer själv vem du vill anlita i slutändan. Att använda sig av Trädgårdsproffsen är ingenting som kostar pengar för dig. Den här tjänsten är kostnadsfri för alla som önskar hjälp med sin häckklippning.

Vilka är Trädgårdsproffsen?

Trädgårdsproffsen har varit aktiva i branschen i flera och har idag ett heltäckande nätverk av trädgårdsmästare, trädfällare, arborister och markanläggare över hela landet som erbjuder alla typer av trädgårdstjänster som exempelvis häckklippning, trädfällning och stenläggning. Eftersom Trädgårdsproffsen har så pass många nära samarbeten med partners runt om i Sverige så är det enkelt för oss att ge dig rätt hjälp utifrån vad du behöver hjälp med. Alla trädgårdsmästare hos Trädgårdsproffsen är försäkrade, utbildade och kvalificerade. Inget trädgårdsarbete är för litet eller för stort för oss – vi har partners för alla typer av arbeten.

Trädgårdsproffsen består idag av cirka 10 anställda rådgivare som koordinerar och planerar in trädgårdsarbeten runt om i hela Sverige. Vi har även projektledare som hjälper till med validering av förfrågningar som kommer in till vår hemsida. För oss är det viktigt att servicen är 100 % och att det är enkelt för dig att lämna in en förfrågan. Hela processen skall vara smidig och enkel att genomföra och att slutresultatet av din häckklippning blir precis vad du tänkt dig och lite till. Vi kan därför bli tvungna att ringa upp till uppgiftslämnaren för att säkerställa viss information så att förfrågan blir så skarp och bra som möjligt. För oss är din trädgård viktig och vi tar vår roll på största allvar.

Vi hoppas du fått en bra information om vad som behövs för att genomföra din häckklippning. Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta oss via telefon på 010-10 10 204 eller via mejl på info@tradgardsproffsen.se. Vår kundtjänst har öppet varje helgfri vardag mellan 08:00 till 21:00.

Tack för ditt förtroende!

Absolut, det är inga problem alls.

Det är väldigt svårt att uppskatta ett ungefärligt pris då alla situationer är olika.

100% gratis. Du kommer få förslag från flera olika företag, du väljer sedan det företaget du tycker känns bäst.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
1Beskrivning
2Län
3Kommun
4Tjänster
5Uppgifter