img

Spräckteknik

Spräckteknik lever upp till namnet och vi använder oss av hydrauliskaverktyg – snabbt och enkelt!

Kolla gärna in vår Facebook för mer bilder och filmer! Där kan ni också se vad kunderna själva tycker om oss!

Om oss

 

Jag startade 2009 med att köra grävmaskin och lite annat!
MEN! 2011 var jag med ett gäng gubbar och skulle spränga, jag blev helt fascinerad av det och satte mig direkt i skolbänken och satte fart!
1 år senare så hade jag sprängkort och visste en hel del om vårat berg i vårt avlånga land!Men eftersom människor inte vill spränga i sina källare eller andra känsliga områden så måste man anpassa sig. Då skaffade jag en stycke DARDA C12 och en borr, på såvis kan vi spräcka berg vibrationsfritt , där vi inte får spränga, otroligt smart och kul tycker vi!

 

 

 

Bergsprängning

 

Det är riskfyllt att spränga och därför måste det utföras av personer med särskild kompetens. Här beskriver vi hur man spränger. För att kunna spränga måste man ta kurser i sprängteknik och få ett sprängkort. Sprängkortet är ett bevis på att man kan spränga på ett säkert sätt.

Innan sprängningen har ansvariga på företaget tillsammans med bergarbetaren gjort en plan för sprängarbetet. Planen brukar innehålla en borrplan, en laddplan samt en riskbedömning.
Dessa dokument är nödvändiga för att man ska få tillstånd att spränga.

 

 

Hur går det till?

Först borrar bergarbetaren hål i berget. Bergarbetaren laddar sedan hålen med sprängämnen enligt beskrivningen i laddplanen.

Man kan använda olika typer av sprängämnen. Det kan till exempel vara flytande sprängämne av krämkonsistens som sprutas med en laddrobot, eller fast sprängämne som laddas för hand. När laddningen är klar kopplar sprängaren ihop salvan enligt tändplanen.

 

 

 

Bergspräckning

 

Vibrationsfri bergspräckning

Det är en väldigt effektiv, säker och enkel metod, på kort tid har du spräckt berget både tyst, vibrationsfritt och dammfritt. Det fungerar lika bra att spräcka berg, betong som lösa stenar. Den hydrauliska bergspräckaren är handhållen och enkel att lyfta med sig, idealisk när du ska spräcka intill hus eller andra svårtillgängliga ställen.

 

Extremt kraftfull

De flesta som för första gången testar vad en Darda kan åstadkomma är alltid positivt överraskade. Det kanske inte är så konstigt eftersom Dardas cylindrar har en spräckkraft på upp till nästan 500 ton, samt en teoretisk spräckkraft på över 800 ton. Sedan är också Darda världens mest kraftfulla hydraulspräckare i sin storlek.

Vi utför bergspräckning med Darda C12

 

 

 

 

Vad tycker då våra kunder om oss?

Vi erbjuder,

  • Borrning!
  • Stenspräckning!
  • Sprängning!
  • Blästring av fasad!
  • Maskinuthyrning!

There are no reviews yet.

Add a Review

Your rating