Offert Murning

Vi jobbar över hela Sverige

Murning.

Om man går i tankarna på att bygga sig en mur, kanske som grund för ett växthus eller annan typ av byggnad så behöver man fråga sig i första skedet om man skall mura eller gjuta. I den här texten kommer Trädgårdsproffsen gå igenom skillnaden mellan murning och gjutning. Vi kommer även att berätta mer om hur man går tillväga i en murning och vad man behöver tänka på. Skillnaden i en murning och gjutning behöver inte skilja sig speciellt mycket ifall man kikar på slutresultatet. Det skiljer sig dock en del i själva utförandet. När man gjuter så använder man sig av betong som man fyller i en form. När man murar så fogar man ihop sten eller betongblock till en mur. Det brukar ofta vara en smakfråga kring vilken teknik man skall använda sig av. En murad mur kan putsas med putsbruk då får man ett liknande utseende som en gjuten mur. Man kan givetvis låta den vara obehandlad, i synnerhet om man murar med tegel. Murning är ofta någonting man behöver ta hjälp med av en professionell murare för att få bra resultat. Du kan enkelt få en offert på ditt uppdrag hos Trädgårdsproffsen.

Vilket material använder man vid murning?

Vid en murning kan man använda sig av så kallade murblock som oftast består av lättbetong. Det finns givetvis olika typer av material beroende på hur de skall användas. Önskar man ha lättare block som är enklare att hantera så kan man tillsätta lecakulor. Lecablock är ett varumärke men det finns liknande block av olika typer av fabrikat, kan även kallas lättklinkerblock. Hålsten och tegel är också andra typer av material som kan användas vid murning. Skorstenstegel är också vanligt att använda sig av när man skall göra en murning av skorstenar. Är du osäker på vilket material du skall använda dig av så tipsar vi dig om att ta kontakt med Trädgårdsproffsen som hjälper dig komma i kontakt med en lokal firma som är proffs på murning. Här kan du skicka in dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig med murningen.

Vilket material du skall använda dig av beror ofta på vad det är som skall muras. Det finns många varianter av murbruk eller cement som kan användas vid murning. För att ta ett exempel så använder man eldfast bruk när man murar en skorsten och ifall man murar utomhus så använder man alltid bruk som inte skadas av frost.

När man murar eller gjuter så förstärker man alltid med armering och då kan man använda sig av ett armeringsjärn. Gäller det större ytor så använder man sig av gjutna bottenplattor, armeringsmattor som är ett rutnät av armeringsjärn, vilket hjälper dig att täcka stora ytor. Ofta placerar man dessa på ett lager av betong som man sedan fyller med ytterligare mer betong över själva armeringen.
Om man skall bygga ett hus så behöver man alltid en stabil grund att stå på. För villor utan källare så använder man sig oftast av en gjuten bottenplatta, utan murning. Detta kan även gälla vid garagebyggen där den gjutna plattan är vanligaste grunden. Om det gäller hus med en källarvåning så blir det istället fråga om en murad grund. Skorstenar, väggar och öppna spisar är ofta delar där murning krävs och används. Vad gäller yttertrappor och källartrappor kan man använda sig av murning och gjutning beroende på vilket slutresultat man önskar sig.

Varför ska jag använda mig av Trädgårdsproffsen för min murning?

Ofta är en murning ett knepigare jobb som en vanlig privatperson inte mäktar med eftersom det kräver en hel del kunskap och förberedelser. Om du väljer att ta hjälp av Trädgårdsproffsen så har du möjlighet att få två till tre offerter och prisförslag för din tänkta murning. Samtliga offerter och prisförslag lämnas av lokalt anslutna företag som utför jobb i din region. Alla partners som är anslutna till Trädgårdsproffsen är certifierade och har lång erfarenhet av murning och gjutning, vilket gör att du alltid får ett riktigt bra slutresultat om du anlitar ett företag via Trädgårdsproffsen.
Det är ett enkelt sätt att få ett gäng offerter och prisförslag. Det ger dig en uppfattning av vad din murning kommer att kosta och vad som krävs. Det är ofta svårt att prissätta en murning utan att ta hjälp av proffsen. Trädgårdsproffsen hjälper dig att få kontakt med seriösa lokala företag som har kunskapen att utföra din murning korrekt och med ett bra slutresultat.

Hur fungerar Trädgårdsproffsen?

Om du går i tankarna på att du behöver utföra en murning och vill ta hjälp med detta, då går du in på Trädgårdsproffsens hemsida och anger dina kontaktuppgifter och beskriver ditt ärende. I nästa steg får du kontakt med en projektledare från Trädgårdsproffsen som hjälper dig specificera ditt uppdrag, sedan kontaktar lokala företag dig för att lämna prisförslag på din murning. När du använt dig av Trädgårdsproffsen så förbinder du dig inte till något. Du får använda vilket företag du vill för att utföra din murning. Trädgårdsproffsen är kostnadsfritt för dig som privatperson att använda och det finns inga dolda avgifter eller bindningstider. Vi hjälper dig enbart att få prisförslag från lokala företag, som en förmedlare. Du kan sitta lugnt i din stol och ta emot prisförslag och sedan kan du välja vem du vill anlita för murningen.

Absolut, det är inga problem alls.

Det är väldigt svårt att uppskatta ett ungefärligt pris då alla situationer är olika.

100% gratis. Du kommer få förslag från flera olika företag, du väljer sedan det företaget du tycker känns bäst.