Offert ogräsrensning

Vi jobbar över hela Sverige

Ogräsrensning är en enkel match för proffsen!.

Ogräs kommer och går och kräver kontinuerlig ogräsrensning för att hålla sig i schack. På alla typer av planteringsytor och platser som stengångar, uppfarter, murar och så vidare kan ogräs börja att växa. Att ta hand om ogräset i trädgården på rätt sätt är avgörande för att det inte ska komma tillbaka direkt och vi på Trädgårdsproffsen vet hur man får bukt på det värsta av ogräs.

Vi på Trädgårdsproffsen kommer gärna ut på plats för att se över din trädgård och samtidigt som vi tittar på ogräsrensningen så kan vi även ge fler nyttiga tips kring trädgården. Fyll i formuläret för att få en kostnadsfri offert för just din trädgård.

Vad är ogräs? .

Enkelt förklarat är ogräs växter som dyker upp runt om i trädgården där vi inte vill ha dem. Det kan bland annat finnas ogräs i trädgårdslandet, blomsterrabatten, uppfarten, altanen eller trädgårdsgångarna. Bra exempel på ogräs är maskros, mossa, groblad eller smörblommor. Viktigt att veta är att gräsmattan får mycket sämre motstånd mot sjukdomar om det finns ogräs som växer där.

Likadant är det med många blommor i rabatten eller växter som kanske växer längs väggen eller trädgårdsgången. Ogräs sprids ofta fort och mycket. Nedan listas några anledningar till att ogräs kan spridas.

  • I gräsfröblandning kan det tyvärr finnas ogräsfrön.
  • Ogräs har frön och rötter i jorden precis som många andra växter. Därav kan bland annat rabatt, stengångar och uppfarter få ogräs trots att de nyligen blivit anlagda.
  • Kan spridas med dressgodset. Dressgods är en blandning av sand och mull som strös ut över gräsmattan och påverkar på många sätt gräsmattan positivt.
  • Maskiner, redskap och aktiviteter i trädgården kan sprida mycket ogräs.
  • Många djur sprider ogräs och en av de största bovarna är dem fina fåglarna.

Många ogräs kräver väldigt lite, lever envist länge och flera sorter är ju faktiskt väldigt vackra. Trots det är det viktigt att plocka bort allt ogräs då de konkurrerar om vatten, ljus och utrymme med övriga växter i rabatter och runt om i trädgården.

Ogräsrensning på olika sätt

Att utföra ogräsrensning för hand är det absolut vanligaste sättet. Detta är dock aningen tröttsamt och framförallt tidskrävande och det finns ju många andra alternativ till ogräsrensning. Kemiska medel eller flamning är två alternativ men det är viktigt att ha koll på hur det ska användas för att vara så skonsamt för trädgården som möjligt men samtidigt effektivt mot ogräset.

Vid flamning är det viktigt att inte bränna bort ogräset utan bara hetta upp det så att cellerna i växten förstörs. Vid kemiska medel måste man vara aktsam så att andra växter inte tar skada. Ogräs kan aldrig riktigt försvinna men går att förebygga på flera olika sätt. Vid anläggning av plattor och sten eller nyplantering i rabatter kan man lägga ut en så kallad markduk för att hålla ogräset borta. Rensa då bort allt ogräs först och jämna sedan till ytan där markduken ska vara.

Trädgårdsproffsens 4 tips för ogräsrensning

  • Passa på att rensa ogräs när det är fuktigt i marken. Jorden är lättare att luckra upp och rötterna släpper enklare.
  • Ogräsrensa så fort som möjligt. Ju längre tid ogräset får växa ju starkare slår det rot och växer vidare.
  • Att lucka i rabatten med jämna mellanrum gör det svårt för ogräset att få fäste. Vi på Trädgårdsproffsen rekommenderar 2 gånger i veckan under våren och sommaren för att sedan gå ner till 1 gång i veckan under hösttiden.
  • Låt Trädgårdsproffsen ge dig en kostnadsfri offert på arbetet. Antingen skötsel vid ett enstaka tillfälle eller återkommande skötsel under en viss tid.
ogräsrensning

Absolut, det är inga problem alls.

Det är väldigt svårt att uppskatta ett ungefärligt pris då alla situationer är olika.

100% gratis. Du kommer få förslag från flera olika företag, du väljer sedan det företaget du tycker känns bäst.