Offert Plantering

Vi jobbar över hela Sverige

Få hjälp med planteirng.

Är det dags för ett lyft i trädgården? Behöver du hjälp med kommande plantering? Då har du kommit till rätt sida. Vi på Trädgårdsproffsen hjälper dig att komma i kontakt med en planteringsfirma som kan hjälpa dig med din plantering i trädgården. Hos Trädgårdsproffsen kan du få 2-3 offerter och prisförslag från trädgårdsmästare som hjälper dig med hela din plantering. I den här texten kommer vi att gå igenom lite olika planteringar och vad som är viktigt att tänka på. Vi kommer även att berätta varför man skall använda sig av Trädgårdsproffsens tjänster.

När ska man genomföra sin plantering i trädgården?

Trädgårdsproffsen rekommenderar att du gör nyplantering under september eller oktober. Då är det fortfarande varmt i jorden och höstens regn och fuktighet hjälper dina växter att rota sig ordentligt inför kommande vinterhalvår. Det innebär att din plantering får en bra start och kan komma igång och växa ordentligt så snart marken tinar upp under våren. Det passar givetvis inte för alla växter att planteras under hösten och vissa bör absolut inte planteras senare än september. Trädgårdsproffsen rekommenderar alltid att du tar professionell hjälp med din plantering om du inte vet exakt hur allt skall genomföras. Om du gör din plantering rätt från början så slipper du köpa nya växter inför kommande säsong. Du kan spara en hel del pengar på att göra det rätt från början.

Hur sent på hösten kan man genomföra en plantering av buskar och träd?

Om vi kollar på de flesta lövfällande buskar och träd så kan du plantera dessa så länge det går att gräva i marken innan kylan kliver på och tjälen slår till. Du planterar vintergröna växter som bambu, barrväxter och lagerhägg till fördel under tidig högst och i mellan Sverige planterar du helst från augusti fram till mitten av september.

Barrotade häckplantor skall helst vara i vintervila och planteras tidigast i oktober och ända fram till november.

När kan man genomföra en plantering av tulpaner och andra typer av vårlökar?

Trädgårdsproffsen rekommenderar att tulpaner planteras fram tills dess att tjälen gör att marken är för hård. Övriga lökar rekommenderar vi att man planterar tidigt och större lökar senare inom perioden september-oktober, för att ge ett ungefärligt tidsspann.

Det är inte alltid man tänker på att sätta vårlökarna under hösten. Vissa brukar missa det och saknar därför en färgklick i rabatten under våren. Kom ihåg att köpa lökar så att du kan njuta av en tidigt vårblomning.

Hur fungerar det med skogsplantering i Sverige?

Enligt lag i Sverige så måste den som avverkar skog alltid säkerställa att ny skog växer upp. De flesta väljer att markbereda och plantera, vilket är den säkraste metoden. Svensk skog kan också fröså sig själv under förutsättning att man sparat lite träd vid själva avverkningen. Man kan även välja att så i kombination med markberedningen, men det är enligt proffsen en långsam och osäker process. Speciellt i södra Sverige där gräsväxt växer otroligt snabbt och enkelt tar över.
Man rekommenderar även att ny skog planteras tidigt på säsongen, så fort tjälen kommit ur marken. Då finns det fukt kvar och det blir en lättare hantering av plantorna som man skall plantera. Sen har planteringen hela säsongen på sig att växa upp. Det går även bra att plantera senare på säsongen, på hösten, men våren är den absolut bästa tiden enligt många.

Trädgårdsproffsen egna tips om återväxt när det gäller skogsplantering

Ståndortsanpassning innebär att välja rätt plantering till rätt mark. Tall klarar torrare och magrare jord medan granen vill ha en fuktig och bördig jord.

Markberedning bör göras efter föryngringsavverkning. Syftet är att man tar bort konkurrerande vegetation och vänder upp på mineraljorden, vilket skapar en liten odlingsbädd för plantorna.

Snytbaggen är unga planteringens värsta fiende och den dras till hyggen där den förökar sig väldigt snabbt. Välj gärna plantor med snytbaggeskydd.

Planera tiden och vänta två somrar efter avverkningen. Markbered gärna på hösten och plantera nästkommande vår.

Om du behöver veta mer om skogsplantering så är du varmt välkommen att kontakta vår kunniga kundtjänst.

Hur fungerar Trädgårdsproffsen?

Om du behöver hjälp med din plantering eller är i behov av rådgivning så kan du vända dig till proffsen. Hos Trädgårdsproffsen hjälper vi dig att komma i kontakt med lokala företag som jobbar med plantering och som kan ge dig bästa möjliga råd och tips inför ditt uppdrag. Hos Trädgårdsproffsen har du möjlighet att få 2-3 offerter av företagen där du får ett pris presenterat för dig och sedan får du välja själv vem du vill anlita för uppdraget. Allting är kostnadsfritt hos Trädgårdsproffsen, så du kan bara luta dig tillbaka och få hjälp med hela din plantering från start till slutresultatet är på sin plats.

Trädgårdsproffsen jobbar enbart lokalt och ansluter enbart lokala företag. Det innebär att du alltid får prisförslag av en lokal firma som jobbar med plantering. Vi tror på att hålla jobben lokalt och gynna den lokala företagsamheten. Vi önskar dig varmt välkommen att använda vår tjänst. Trädgårdsproffsen står till ditt förfogande och hjälper till att förmedla din kommande plantering.

Varför ska jag använda mig av Trädgårdsproffsen för mitt planteringsjobb?

Många gånger kan det vara knepigt att veta hur man skall gå tillväga med sin kommande plantering och man kanske behöver hjälp av proffsen. Här har du möjlighet att få 2-3 offerter samt prisförslag för din plantering och sedan väljer du själv vem du vill anlita för jobbet. Trädgårdsproffsen fungerar som en mellanhand och förmedlare som hjälper dig som privatperson att få den hjälp du förtjänar. Tjänsten är helt kostnadsfri och du förlorar ingenting på att skicka in din plantering till oss. Vi arbetar enbart med lokala företag som är utbildade inom plantering och som kan sin grej.

Vi önskar dig varmt välkommen till Trädgårdsproffsen och lycka till med din plantering!

Absolut, det är inga problem alls.

Det är väldigt svårt att uppskatta ett ungefärligt pris då alla situationer är olika.

100% gratis. Du kommer få förslag från flera olika företag, du väljer sedan det företaget du tycker känns bäst.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
1Beskrivning
2Län
3Kommun
4Tjänster
5Uppgifter