Offert Plattsättning

Vi jobbar över hela Sverige

Plattsättning.

Man kan göra sin trädgård fin och välkomnande på många sätt och något vi på Trädgårdsproffsen rekommenderar är sten och plattsättning av alla dess slag. Det som är väldigt positivt med plattsättning är att det går att kombinera material, mönster och storlekar på ett väldigt kreativt sätt och det är egentligen bara fantasin som sätter stopp för hur din trädgård ska vara utformad. Sett till vad man får är det ett billigt sätt att att göra sin trädgård mer attraktiv. På Trädgårdsproffsen gör vi plattsättning till mer eller mindre allting; gångar, uteplatser, aktivitetsytor, rabatter och mycket mer. Vi har gedigen kunskap om plattsättning och lämnar mer än gärna en offert på det ni vill göra i trädgården.

Trädgårdsproffsen ger ett proffsigt utförande.

Vi erbjuder otroligt erfarna plattsättare som har en känsla för kvalitet och ett bra öga för detaljer. Vi utför ett tryggt arbete och lämnar alltid garantier. Låter man ett proffs utföra jobbet vet man också att det håller över tid. Stenen ska utstå växlande och hårt väder under årens gång och då är det viktigt att det är gjort på rätt sätt. Plattorna kan vara av många olika material och vanligt är keramiska plattor eller plattor av natursten. Man ska inte missta en plattsättare får att endast arbeta inomhus med klinkers och kakel utan gör även mycket plattsättningsjobb ute i trädgården med gångar, uteplatser osv. Vi är också noga med att våra plattsättare har en känsla för design och har ett kreativt sinne. Eftersom det finns oändligt med material och variationer så är det bara dina och plattsättaren kreativitet som sätter stopp. Fyll i formuläret och låt oss på Trädgårdsproffsen komma ut och titta på dina idéer och ge dig en kostnadsfri offert för plattsättningen.

Vad man ska tänka på inför en plattsättning.

Det första man ska komma fram till är var plattorna ska vara och givetvis hur allting ska se ut. När man väl träffar en plattsättare kan man diskutera, få tips och givetvis fler bra idéer. Men om man har en grund för hur man vill att plattsättningen ska ser ut så håller man både priset nere och ger plattsättaren en tydligare bild att utgå från. Vill man ha en planering av arbetet och allting designat från grunden finns självklart den möjligheten också. Med våra plattsättare kan du sätta en personlig prägel på utförandet och det kan vara allt från fina stenmurar, plattsättning runt rabatter, uteplatser, pool och mycket mer.

Hur en plattsättning går till.

När material och design är bestämt är det dags att börja arbeta i trädgården. Först och främst ska det förberedas inför själva plattsättningen genom att skapa en bra grund. Ofta gräver man ner en bit och djupet är beroende på miljön och marken i trädgården. Är det fuktigt gräver man djupare. Man skapar sedan ett jämnt underlag med grus eller bergkross och därefter sand som ska hålla plattorna på plats. Processen för plattsättningen kan se olika ut beroende på hur mycket plattorna kommer belastas. Förarbetet är det viktigaste av allt för att plattorna inte ska röra på sig med årens gång.

Trädgårdsproffsens 5 tips för plattsättning.

  • Ha alltid en klar plan kring material och utseende innan arbetet startar.

  • Kombinera gärna olika material men även färger och nyanser för att skapa ett unik utförande.

  • Bygglov krävs väldigt sällan men om plattsättningen sker nära tomtgräns eller gäller väldigt stora ytor kan det vara bra att stämma av med kommunens byggnadsnämnd angående bygglov.

  • Var väl medveten om att plattsättning inte är giltigt för ROT-avdrag.

  • Låt alltid en seriös firma titta på arbetet och lämna offert. Det hjälper vi på Trädgårdsproffsen till med.

Absolut, det är inga problem alls.

Det är väldigt svårt att uppskatta ett ungefärligt pris då alla situationer är olika.

100% gratis. Du kommer få förslag från flera olika företag, du väljer sedan det företaget du tycker känns bäst.