Offert snöröjning

Vi jobbar över hela Sverige

Snöröjning.

I vårt avlånga land är det många månader om året som är snöiga. Det är större risk för halka än vad många tror och det är viktigt att man håller snön borta från tomt, trottoarer och vägar. Vi på Trädgårdsproffsen tar varje år emot hundratals uppdrag för snöröjning och snöskottning och detta innefattar även takskottning och borttagning av större istappar. Vi arbetar även med halkbekämpning och sandning för kommuner och företag samt tar bort snö på gångar, vägar och tak för skolor och bostadsrättsföreningar. Att skotta snö är ett tungt jobb och om man befinner sig på tak kan det vara väldigt riskfyllt med isfläckar som gömmer sig under snön. Beroende på hur omfattande arbetet är finns det olika metoder för att få bort snön och vi på Trädgårdsproffsen rekommenderar att man tar hjälp av en kunnig och erfaren person för att få jobbet rätt utfört.

Tecken på att det är dags att börja röja.

När det är så pass mycket snö så att dörrar och fönster inte går att öppna är det hög tid att få bort snön. När det smäller och knarrar i huset vet man att snöskottning står på schemat för det betyder att huset är för tungt belastat och då ska man agera på snön direkt. Man ska även få bort snön då det vid längre tider av packad snö kan bli så pass nedkylt att material spricker. Detta i sin tur leder till att snö och fukt tränger sig in och kan leda till fuktskador och vattenläckor. Istappar är också viktigt att få bort och det är något vi på Trädgårdsproffsen arbetar mycket med under vintertid. En istapp som är ca 1 meter lång kan väga runt 15-20 kg. Faller en sådan ner på en människa, djur eller bil kan skadorna vara förödande. Något man ska tänka på är tak som inte lutar så mycket så som carportar eller altantak. Snön väger fort mycket och är viktigt att få bort så fort det går. Istället för att gå och vänta är det bättre att få en kostnadsfri offert från oss på Trädgårdsproffsen. För mycket snö eller stora istappar kan leda till onödiga skador både på byggnader och annat så tveka inte att höra av er till oss för en offert.

Olika typer av snöröjning .

Snöröjning på gator och vägar görs ofta av lastbil eller hjullastare som är utrustade med snöplog eller snöslunga. Är det mindre gångar och cykelvägar används ofta mindre hjullastare, fyrhjuling eller manuella redskap för att få bort all snö. Manuell snöröjning gör vi på Trädgårdsproffsen för de lite mindre jobben där maskinell hjälp inte är nödvändigt. Manuell snöröjning är vanligt förekommande i trädgården eller på hustaket.

Ska man använda salt eller sand? .

För att minska risken för halka saltar man efter snöröjning eller snöplogning. I en del fall används även sand för att motverka halkan men salt har visat sig vara bättre och verkar även bättre när ny snö faller. Om en motorväg sandas dröjer det ca en timme innan vägen måste sandas igen och även om saltet inte är lika bra för miljön så hade mängden sand som behövts för att uppnå samma effekt inte heller varit vänlig mot naturen samt att sanden inte smäller bort med snön. Vi på Trädgårdsproffsen tar emot alla snöarbeten oavsett storlek. Kontakta oss för att få en kostnadsfri offert på det som behöver göras.

Absolut, det är inga problem alls.

Det är väldigt svårt att uppskatta ett ungefärligt pris då alla situationer är olika.

100% gratis. Du kommer få förslag från flera olika företag, du väljer sedan det företaget du tycker känns bäst.