Offert stenläggning

Vi jobbar över hela Sverige

Stenläggning är obegränsat .

Stenläggning kan vara otroligt vackert och kan ge både en modern och klassisk känsla. Däremot är det ett utmanande arbete oavsett om det är mindre eller större stenläggningsarbeten det gäller. Det är fysiskt tungt och kräver samtidigt ett öga för detaljer och design. Det är ofta ett omfattande arbete även för mindre arbete som innebär ordentliga grundarbeten och förberedelser innan stenen kommer på plats. Det är viktigt att stenläggningen görs rätt från början för att stenarna inte ska flytta sig med tiden. Här på Trädgårdsproffsen har vi lång erfarenhet av stenar och plattor och kan garanterat förverkliga era drömmar och idéer kring er trädgård och kommer gärna med tips om design och utseende för att få det där lilla extra. Stenläggning ger oändligt med möjligheter och höjer miljön i trädgården ordentligt. Det som är positivt är att stenläggning mer eller mindre kan utföras året om och i stort sett alla utomhusmiljöer som finns. Alla möjligheter med färg, form, storlek och design gör att stenläggningen kan bli precis så unik som ni vill ha den. Innan ni tar tag i drömmen om en fin stenläggning så kontakta oss för en kostnadsfri offert och diskutera gärna allt med oss för att få ytterligare idéer och inspiration.

Att arbeta med stenläggning .

När man gör en stenläggning är där mycket att ta hänsyn till. Görs stenläggningen inte på rätt sätt så finns det en risk för problem längre fram som även kan påverka mer än bara stensättningen. Exempelvis kan vattenavrinningen bli påverkad med tiden om det inte är rätt utfört vilket gör kan påverka stensättningen men även blommor, rabatter, och gräsmatta runt omkring. Det kan även vara så att bärlager fallerar. Det är viktigt att man anlitar en professionell firma som är vana att göra stensättning. Då blir det mindre underhåll och flertalet stensättare kan erbjuda att de ser över stensättningen under årens gång.

Eftertanke och god planering krävs för att resultatet ska bli bra. Hur mycket tyngd stenarna klarar av, hur arbetet ska se ut måste vägas mot vilka mönster och material som ska användas.

Det är viktigt att den sten som används vid anläggningen är tillräckligt stabil för ändamålet och det finns stenar som är godkända för att exempelvis köra fordon på och andra som är mer anpassade för gångvägar. Det framgår i många fall vad stenen klarar av och är man osäker hjälper vi på Trädgårdsproffsen gärna till.

Funktionalitet ska gå hand i hand med det material och mönster du vill ha och givetvis ska stenläggningen även passa bra till huset och miljön i trädgården. Man ser oftast naturliga färger som lätt smälter in men man ska inte vara rädd för att se över ett alternativ med mer färgglad sten vilket kan lyfta trädgården på oanade sätt. Stensättning kan vara väldigt kreativt och lyfta utemiljön och helhetsintrycket.

En inblick i processen.

Hur själva stensättningen utförs skiljer från fall till fall och kan påverkas av bland annat miljön och marken i trädgården. Det finns dock en generell process som man kan utgå från när man planerar arbetet inledningsvis:

  • Vilka stenar eller plattor ska användas, var ska dem vara och hur ska mönstret se ut.

  • Arbetet börjar med att göra en stabil grund för stenarna att stå på. Vanligtvis görs det genom att gräva ner i marken. Avgörande för djupet är hur mycket belastning stenläggningen ska bli utsatt för. Huvudsakligen används grus eller bergkross för att få ett jämnt underlag.

  • Ovanpå grusen eller bergkrossen läggs sand som i sin tur håller stenarna eller plattorna på plats. Högsta noggrannhet behövs för att slutresultatet på stenläggningen ska bli bra och även hålla med åren. Har man gjort ett bra grundarbete kan det även motverka ogräs i viss utsträckning.

Bra tips inför stenläggningen.

Om du inte är säker på vad du är ute efter får du gärna höra av dig till oss på Trädgårdsproffsen. I samband med inspiration och diskussion kring arbetet får du också en offert kostnadsfritt på vad arbetet skulle kosta.

Var inte rädd för att använda färg. Det kan ge trädgården ett ordentligt lyft och kan vara väldigt vackert både under den ljusa sommaren som den vita vintern.

Stenläggning är inte giltigt för ROT-avdrag..

Det är väldigt sällan bygglov behövs men om det sker nära tomtgräns eller gäller väldigt stora ytor kan det vara bra att se över det med kommunens byggnadsnämnd.

Absolut, det är inga problem alls.

Det är väldigt svårt att uppskatta ett ungefärligt pris då alla situationer är olika.

100% gratis. Du kommer få förslag från flera olika företag, du väljer sedan det företaget du tycker känns bäst.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
1Beskrivning
2Län
3Kommun
4Tjänster
5Uppgifter