Offert Stubbfräsning

Vi jobbar över hela Sverige

Få hjälp med stubbfräsning.

När trädfällningen är utförd kommer det givetvis finnas en stubbe kvar. Denna vill man i de flesta fall ta bort och det sker genom stubbfräsning. Det kan låta som ett enkelt jobb, men även vid ett mindre träd så är stubben mer än det som ögat möter.

Därför ligger det ett visst arbete genom att fräsa bort stubben och det finns flera sätt att ta bort stubben på. På egen hand kan man ta bort den genom att hyra en stubbfräs. En stubbfräs är enkelt förklarat en maskin med ett roterande sågblad som fräser bort en stubbe utan att man behöver gräva upp den ur marken.

Att göra det själv eller anlita proffs

Vi på Trädgårdsproffsen rekommenderar att man I de flesta fall anlitar en professionell och yrkeskunnig person inom stubbfräsning som även är försäkrad. Självklart kan du hyra en stubbfräs och försöka utföra jobbet själv men skulle du misslyckas kommer det blir väldigt dyrt i och ändå bli tvungen att hyra in professionell hjälp.

De flesta som hyr en stubbfräs hyr en hydraulisk stubbfräs med kapacitet för mindre stubbar. Kostnaden är hög för att hyra en sådan maskin då det kostar mellan 1000 – 3000 kronor per dag. Ska du inte fräsa bort flera stubbar så är det inte värt att hyra en maskin då du även måste ha ett släp för att frakta den vilket de flesta inte har. Det är sällan värt att betala det priset om du inte skall ta bort flera stubbar.

Vårt råd på Trädgårdsproffsen är att anlita professionell hjälp för att utföra en stubbfräsning eftersom det kan uppkomma många negativa överraskningar. Vi har många samarbetspartners runt om i Sverige som erbjuder stubbfräsning och de har varierande sätt att prissätta. De trädgårdsmästare och trädfällare som Trädgårdsproffsens samarbetar med erbjuder stubbfräsning till rimliga priser.

Pris för stubbfräsning

1500 kr är riktmärket för stubbfräsning av träd över tio meter. Professionella stubbfräsare kan utföra större och mer komplicerade stubbfräsningar och baserar då priset på:

 • Antalet stubbar
  De flesta stubbfräsare beräknar priset utefter antalet stubbar som finns på marken. Startpriset är ca 800-1200 kronor för första stubben och sedan 200-400 kr per varje extra stubbe.
 • Stubbens diameter
  Ett annat sätt att prissätta tjänsten på är kronor per centimeter av stubbens diameter och startkostnaden är då ca 700-800 kronor.
 • Markrensning
  När det finns en större kvantitet av stubbar på ett markområde så kan du förvänta dig att betala ett timpris för stubbfräsningen som varierar mellan 900-1200 kronor. För ett större område går det också att b På så sätt kan du efter mätning För att få ett fast totalpris på hela området basera priset på snittdiametern av stubbarna.

Övriga faktorer

 • Större diameter bidrar till högre pris
 • Äldre stubbar är lätthanterligare och billigare att fräsa bort
 • Sten och berggrund i marken är en risk för att skada maskinen vilket gör att priset går upp
 • Vissa typer av stubbar är mer besvärliga att hantera än andra
 • Ska hela stubben fräsas bort kostar det alltid mer

Följande faktorer har störst inverkan på priset på stubbfräsningen:

 • En större diameter på stubben bidrar till ett högre pris
 • Äldre stubbar är lätthanterligare och kostnaden går ned
 • Klippig och stenig mark är en risk och kan skada maskinen vilket gör att priset går upp
 • Vissa typer av stubbar är mer besvärliga att hantera än andra
 • Stubbar med mindre rötter är lättare en stubbar med mer utsträckta rotsystem
 • Om hela stubben skall avlägsnas kostar det alltid mer

Hör av dig till oss på Trädgårdsproffsen via vårt formulär för en kostnadsfri offert för stubbfräsning!

stubbfrasning

Absolut, det är inga problem alls.

Det är väldigt svårt att uppskatta ett ungefärligt pris då alla situationer är olika.

100% gratis. Du kommer få förslag från flera olika företag, du väljer sedan det företaget du tycker känns bäst.